بهداشت

بحث علمي آزاد
ارسال پست
نمایه کاربر
abri
آخرشه !
آخرشه !
پست: 3773
تاریخ عضویت: شنبه 7 مرداد 1385, 12:09 pm

پست توسط abri » سه شنبه 4 دی 1386, 8:51 pm

'ایرانی ها بیشتر از همه دنیا نوشابه گازدار می نوشند'

بر اساس گزارش تازه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران سرانه مصرف نوشابه های گاز دار مردم ایران بیش از 4 برابر مردم دنیاست این در حالیست که سرانه مصرف لبنیات در ایران یک سوم استاندارد جهانی است.

به نظر می رسد اینکه 25 درصد کودکان ایرانی به نوعی به سوء تغذیه دچارند، با موضوع مصرف بیش از حد نوشابه و پفک و مصرف کم لبنیات و شیر بی ارتباط نباشد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، در بیست سال اخیر مصرف نوشابه های گازدار 20 درصد افزایش داشته در حالیکه در همین مدت میزان مصرف لبنیات تنها یک دهم درصد رشد داشته است.

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت، 90 درصد کودکان 24 ماهه تا 12 ساله ایرانی روزانه دست کم یک بار پفک و نوشابه خورده اند .

تعداد کارخانه های تولید انواع و اقسام نوشابه های گاز دار و پفک در چند سال اخیر در ایران افزایش قابل ملاحظه ای داشته و تبلیغات تلویزیونی زیاد این محصولات، خود گواه این افزایش تولید است.

این در حالیست که متخصصان تغذیه و پزشکان همواره مردم به ویژه کودکان را از خوردن بیش از حد نوشابه و پفک منع می کنند.

طناز راعی کارشناس تغذیه در این باره می گوید ایرانی ها کودکان خود را به خوردن آنچه اصطلاحا به آن "هله هوله" گفته می شود عادت می دهند در حالی که می توانند به سادگی میوه، سبزی و حتی انواع و اقسام مغزها مانند گردو و بادام و فندق را جایگزین این عادت غذایی کنند.

خانم راعی می گوید پفک و نوشابه و شکلات و آب نبات ضررهای جبران ناپذیری به سلامت کودکان در حال رشد ما وارد می کند که اگر همه از این مضرات آگاهی داشتند محال بود چنین ظلمی را در حق عزیزانشان مرتکب شوند.

این کارشناس تغذیه آمار سوء تغذیه 25 درصد از کودکان ایرانی را نتیجه بی توجهی متولیان امور تولید، تبلیغ این کالاها و درنهایت والدین بچه ها می داند.

خانم راعی وسواس به خرج دادن در این مورد را نیز را رد می کند و می گوید: اگر اجازه ندهیم بچه ها به خوراکی هایی از این دست لب بزنند و با وسواس با آنها برخورد کنیم، میل به خوردن این مواد غذایی در آنها تقویت می شود پس اینکه فرهنگ استفاده زیاد و مداوم این محصولات را ایجاد نکنیم کافیست.

به گفته کارشناسان، مصرف یک نوشابه حدود 10 قاشق غذا خوری شکر به بدن وارد می کند علاوه بر اینکه قند و فشار خون را هم افزایش می دهد و در نتیجه موجب ترشح ناگهانی انسولین می شود.
ای خدا، ای فلک، ای طبیعت، شام تاریک ما را سحر کن...

نمایه کاربر
abri
آخرشه !
آخرشه !
پست: 3773
تاریخ عضویت: شنبه 7 مرداد 1385, 12:09 pm

پست توسط abri » سه شنبه 4 دی 1386, 8:52 pm

احتمال شیوع آنفلوآنزای پرندگان در ایران را جدی می گیرید؟

وزیر بهداشت ایران اعلام کرد تا کنون مورد "اثبات شده ای " از آنفلوانزای پرندگان در این کشور مشاهده نشده اما این بدان مفهوم نیست که این بیماری وارد ایران نشده است.

به گفته کامران باقری لنکرانی، مسوولان مرتبط در مورد این بیماری احساس خطر کرده و مراقبت های ویژه را تشدید کرده اند، به طوری که وزارت جهاد کشاورزی هم مراقبت های خود را نسبت به پرندگان و طیور افزایش داده است.

این در حالیست که به گفته وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، این بیماری در تمام کشورهای همسایه ایران وجود داشته و در یکی از آنها هم به تازگی مورد ابتلاء انسانی بیماری مشاهده شده است.

بر اساس آمار موجود 70 کشور دنیا در حال حاضر درگیر بیماری آنفلوانزای پرندگان هستند و شیوع این بیماری دربرخی کشورهای اروپایی مانند آلمان و بریتانیا تشدید شده است.

هدیه صفی زادگان، پزشک متخصص بیماری های داخلی درباره شیوه های پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزای پرندگان (نوعی بیماری مسری عفونی که می تواند از پرندگان به انسانها منتقل شود) می گوید افراد باید از دست زدن به پرندگان اهلی و وحشی و تماس با گوشت خام، پر، مدفوع و ساير مواد زائد آنها خودداری كنند.

به گفته او، هرگونه مرگ و ميرپرندگان اهلی و وحشی، حتی به تعداد كم، باید به مراكز بهداشتی گزارش شود. مرغ، خروس و سایر پرندگان نباید در فضای باز رها شوند. باید از تماس آنها با پرندگان وحشی جلوگيری شود.

افراد نیز باید از مصرف گوشت نيم پزو تخم مرغ خام و نيم پز جدا خودداری كنند.

برخی اینگونه هشدارها را خیلی جدی نمی گیرند و آن را نوعی ابزار برای کنترل بازار و یا شرایط اقتصادی و اجتماعی می دانند اما برخی دیگر معتقدند چنین هشدارهایی را حتی اگر میزان احتمالات در آنها، حداقل باشد باید جدی گرفت چون بی توجهی ممکن است موجب یک عمر پشیمانی شود.
ای خدا، ای فلک، ای طبیعت، شام تاریک ما را سحر کن...

نمایه کاربر
abri
آخرشه !
آخرشه !
پست: 3773
تاریخ عضویت: شنبه 7 مرداد 1385, 12:09 pm

پست توسط abri » جمعه 12 بهمن 1386, 4:52 pm

بی تحرکی فرآیند پیری را 'تسریع می کند'

یک مطالعه تازه حاکی از آن است که داشتن یک زندگی بی تحرک ممکن است انسان را از لحاظ ژنتیکی زودتر از موعد پیر کند.

مطالعه دوقلوها نشان داد کسانی که در وقت آزاد خود فعالیت جسمانی دارند ظاهرا از لحاظ ژنتیکی جوانتر از همزادان خود که زندگی بدون تحرکی داشتند بودند.

محققان دریافتند که قطعات مهم دی ان اِی به نام "تِلومِرِس" (telomeres) در افراد غیرفعال با سرعت بیشتری "کوتاه" شد. تصور می شود این پدیده نشانگر تسریع فرآیند پیری سلول ها باشد.

مطالعه "کینگز کالج" لندن در نشریه "آرشیوهای پزشکی داخلی" منتشر شد.

سبک زندگی فعال و پرتحرک در گذشته به نرخ پایین تر بیمارهای قلب و عروق، دیابت نوع 2 و سرطان ارتباط داده شده است.

با این حال، تازه ترین تحقیقات حاکی از آن است که بی تحرکی نه فقط فرد را در برابر بیماری آسیب پذیرتر می کند، بلکه عملا می تواند فرآیند پیری را تسریع کند.

تیم محققان 2401 دوقلوی سفیدپوست را تحت مطالعه قرار داد و از آنها خواست پرسشنامه هایی را درباره میزان فعالیت جسمانی پر کنند. همچنین دی ان اِی آنها استخراج شد.

آنها به خصوص بر "تلومرس" تمرکز کردند، قسمتی از سلسله تکراری دی ان اِی که در انتهای کروموزوم ها قرار دارد و آنها را در برابر صدمات محافظت می کند.

با گذر عمر، تلومرس کوتاه تر می شود، و سلول ها را در برابر صدمات و مرگ آسیب پذیرتر می کند.

محققان با معاینه سلول های سفید خون، به خصوص سلول های سفید سیستم دفاعی بدن، دریافتند که تلومرس به طور متوسط در سال، 21 قسمت تشکیل دهنده خود را از دست داد.

اما تلومرس مردان و زنانی که از لحاظ جسمانی در اوقات فراغت فعالیت کمتری داشتند، از کسانی که فعال تر بودند کوتاه تر بود.

میانگین طول تلومرس در کسانی که کمترین فعالیت را داشتند - 16 دقیقه فعالیت بدنی در هفته - 200 نوکلیوتید از کسانی که بیشترین میزان فعالیت را داشتند - 199 دقیقه فعالیت جسمانی در هفته مانند دویدن و تنیس - کوتاهتر بود.

متوسط طول تلومرس در فعالترین افراد قابل مقایسه با طول آن در افراد غیرفعالی بود که تا 10 سال جوانتر بودند.

مقایسه مستقیم دوقلوهایی که میزان فعالیت جسمی آنها فرق می کرد به نتایج مشابهی منجر شد.

تاثیر فشار روانی

محققان اشاره می کنند افرادی که تحرک جسمی ندارند ممکن است در مقابل صدمات ناشی از سلول ها به خاطر قرار گرفتن در معرض اکسیژن یا تورم (التهاب) آسیب پذیرتر باشند.

همچنین تصور می شود که فشار روانی بر طول تلومرس اثر می گذارد و محققان فکر می کنند ورزش منظم می تواند به کاهش این فشار کمک کند.

محققان نوشتند: "نتیجه گیری مطالعه ما نشان می دهد بزرگسالانی که به طور منظم فعالیت جسمی دارند از نظر بیولوژیکی جوانتر از افراد غیرفعال هستند."

"این نتیجه گیری پیام قدرتمندی دارد که می تواند مورد استفاده متخصصان برای تشویق فواید بالقوه ورزش منظم برای مقابله با پیری قرار گیرد."

دکتر جک گورالنیک از "موسسه ملی افزایش سن" در آمریکا در سرمقاله ای که همراه این گزارش چاپ شد گفت برای یافتن رابطه ای مستقیم میان پیر شدن و فعالیت جسمی مطالعات بیشتری لازم است.

وی گفت: "افرادی که ورزش می کنند از بسیاری جهات با افراد غیرفعال فرق دارند، هرچند در این تحلیل برخی از متغیرها حساب شده، اما عوامل زیاد دیگری هست که می تواند مسئول تفاوت بیولوژیکی بین افراد فعال و غیرفعال باشد."

- منبع= BBC
ای خدا، ای فلک، ای طبیعت، شام تاریک ما را سحر کن...

نمایه کاربر
hnz123
آخرشه !
آخرشه !
پست: 1017
تاریخ عضویت: چهار شنبه 4 مرداد 1385, 11:17 am
محل اقامت: hnz123@hotmail.com
تماس:

پست توسط hnz123 » یک شنبه 14 بهمن 1386, 11:27 am

abri نوشته شده:بی تحرکی فرآیند پیری را 'تسریع می کند'

یک مطالعه تازه حاکی از آن است که داشتن یک زندگی بی تحرک ممکن است انسان را از لحاظ ژنتیکی زودتر از موعد پیر کند.

- منبع= BBC
از فردا ميبينى همه زنا ميرن ورزش :wink:

شوخى ميكنم
موضوع ها جالب بودن

نمایه کاربر
abri
آخرشه !
آخرشه !
پست: 3773
تاریخ عضویت: شنبه 7 مرداد 1385, 12:09 pm

پست توسط abri » یک شنبه 14 بهمن 1386, 10:36 pm

8) بله..خواهش می شود
ای خدا، ای فلک، ای طبیعت، شام تاریک ما را سحر کن...

ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان