آدميزاد از خير ماه هم نمي گذرد

مكاني براي تبادل نظر و مشاهده مقالات، مسائل و ساير موارد فيزيكي

مدیر انجمن: بخش فيزيك

ارسال پست
نمایه کاربر
Babak Radfar
جغد پیر
جغد پیر
پست: 868
تاریخ عضویت: شنبه 7 مرداد 1385, 8:36 am

پست توسط Babak Radfar » پنج شنبه 12 مرداد 1385, 10:29 am

نخستين نيروگاه انرژي زير دريا كه جريان هاي جزر و مدي دريا را مهار مي كند به يك مولد برق متصل شد و بدين ترتيب اميد هاي زيادي را در به كارگيري يكي از عظيم ترين منابع انرژي روي زمين برانگيخت.

اگر اين طرح با موفقيت روبرو شود انتظار مي رود كه تا 5 سال آينده جزر و مد دريا كه از تاثيرات گرانش ماه بر زمين ناشي مي شود. انرژي برق مصرفي صدها هزار خانوار ساحلي را در سراسر جهان تامين كند. اين نيروگاه يك توربين بادي زير آبها را تداعي ميكند. 300 كيلو وات برق توليد مي كند كه براي استفاده روزمره 30 خانوار نروژي يا 60 تا 80 خانوار انگليسي كافي است.

طراح و سازنده اين توربين اميدوار است تا 2 سال آينده توليد انبوه اين دستگاه آغاز شود. به عقيده او پس از يك سال استفاده از اين توربين آنقدر تجربه و دانش فني جمع آوري خواهد شد كه بتوان دستگاه هاي نسل دوم را را طراحي كرد و ساخت.

همه اميدوارند تا 5 سال آينده شاهد مزارع انرژي زير آبي باشند. در مقايسه با نيروي باد جريان هاي جزر و مدي از انرژي بسيار بيشتري برخوردارند. شوراي اروپا تخمين زده است كه فقط در انگلستان ايت جريان ها يم توانند سالانه 48 ميليارد كيلو وات ساعت برق توليد كنند. (اين همان مقداري است كه قرار است ما تا سال 2020 از طريق نيروگاه هاي هسته اي توليد كنيم.)

اما اين انرژي عظيم دردسرهاي خاص خودش را نيز دارد. مشكلات مهندسي پيچيده مانع از آن مي شود كه بسادگي از اين انرژي استفاده كرد. دستگاه ساخته شده همان طور انرژي جريان هاي جزر و مدي را مهار مي كند كه توربين هايي بادي جريان هاي هوا را . ژنراتور به پره هايي با قطر 10 متر متصل است كه با عبور آب بر فراز آن ها به چرخش در مي آيند. يك ستون فولادي 20 متري كه به بستر دريا متصل شده است تمامي اين سامانه را نگه مي دارد. مزيت انرژي جزر و مدي نسبت به ديگر انرژي هاي نوشناخته شده پيوستگي تقريبي آن است.

بر خلاف انرژي هاي خورشيدي باد و امواج دريا كه در طول روز تغييرات شديدي دارند. جريان هاي جزر و مدي بيش از 12 ساعت شبانه روز در يك جهت جريان دارند و پس از يك توقف كوتاه تغيير جهت مي دهند. بنابراين مي توان به يك منبع انرژي 24 ساعتي روي آن حساب كرد.

منبع :www.bbc.co.uk

ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان